Muziekanten

Zangeres en liedschrijfster Sandra Coelers wordt geroemd om haar dramatische en expressieve zangkwaliteiten. Met haar krachtig en intrigerend altgeluid zingt ze warm, lenig en zuiver en raakt ze menig toehoorder in haar vertolkingen van de liederen. Ze speelt tevens gitaar en requinto en specialiseerde zich op haar instrumenten in de Argentijnse en Cubaanse ritmes. www.sandracoelers.nl

Marlon van Mook vormt de ritmisch stevige en speelse basis op de contrabas. Zij is volkomen één met haar instrument terwijl zij tegelijkertijd regelmatig een tweede stem zingt die wonderlijk mooi mengt met de leadzang. Zo nu en dan ook nog spelend op een voetpedaal-koebel is zij met al de ledematen afzonderlijk bezet, waarbij ze het tempo behoorlijk kan opzwepen.

Marjolein Kempen is één en al muziek en betovert de toehoorders met klankimprovisaties en harmonieën op de fluit. Het zoete imago van haar instrument blaast zij volkomen omver met haar uitdagende, krachtige, sensuele en humoristische solo’s. Klein-percussie prijkt op haar microfoonstandaard als een fruitmandje, zorgvuldig gekozen voegt ze swingende en stevige ritmes toe. Bovendien zingt ze derde, tevens hoogste stem en speelt cuatro.

Fried Manders speelt hartverscheurende lyrische solo’s op de accordeon. Maar pas op, want voordat je het weet geeft hij de dames-muzikanten, inclusief het publiek er muzikaal flink van langs op zijn instrument. En dan; lieflijkheid op een door hem teder bespeelde mandola, die de ‘dames drie-eenheid’ weldra als een engelenkoortje laat zingen. Geef hem echter een trommel of een triangel en hij is grijnzend vertrokken in de vele ritmes die deze muziek rijk is.